Romantiska sv Valentino vakariene su slaptu ingridientu

Virtuvės šefas Charlie’s Bighamas iš Londono siūlo šiai
šv. Valentino romantiškai vakarienei paruošti patiekalą, kurio „slaptas
ingredientas“ jau tūkstančius metų laikomas veiksmingu afrodiziaku.
Tiesa, virtuvės šefas siūlo neišduoti mylimajam slapto ingrediento, nes
romantiška nuotaika gali netikėtai pradingti…

Ch.
Bighamas sako, kad jautienos pyragas su jaučio sėklidėmis –
reikalaujantis drąsos paraugauti patiekalas, bet priduria, kad jis
tikrai turėtų padidinti libido ir įkaitinti aistras. Afrodiziakinėmis
jaučio sėklidžių galiomis nuo senovės tiki kinai, kurie ir dabar naudoja
jas kaip vaistą nuo impotencijos dažniau nei „Viagrą“. Šį efektyvų
afrodiziaką ir jo galias yra aprašę indai.

„Jaučio sėklidės
marinuojamos romo, raudono vyno, medaus ir žolelių marinate mediniame
inde. Jau 15 metų gaminu šį patiekalą ir galiu pasakyti, kad kartą
paragavusios poros užsisako šio patiekalo vėl ir vėl. Šiuo patiekalu
domisi žurnalistai, klientai… Be abejonės, šis pyragas susilaukė
didžiausio dėmesio iš visų mano gaminamų patiekalų, – sako Ch. Bighamas.
-Jei jums nepavyks gauti jaučio sėklidžių, pasigaminkite jautienos
pyragą be šio ingrediento, bet ruoškite jį su mylimu žmogumi, nes maisto
gaminimas kartu yra geriausias būdas poroms atsipalaiduoti po darbų,
kartu leisti laiką ir sukurti romantišką nuotaiką.“

Jautienos
pyragas yra tradicinis airiškas patiekalas, tad jaučio sėklides siūlome
pakeisti kitu „slaptu ingredientu“ – „Guinness“ alumi.

Jums reikės:

(tešlai)

200g miltų

žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

110g sviesto

2-3 didelių šaukštų šalto vandens

1 išplakto kiaušinio (aptepti pyrago paviršiui)

(įdarui)

900g jautienos jautienos išpjovos, supjaustytos kubeliais

20g sviesto

25g miltų

1 didelio šaukšto alyvuogių aliejaus

2 didelių svogūnų, smulkiai supjaustytų

2 morkų, supjaustytų smulkiais kubeliais

2 didelių šaukštų „Vusterio“ padažo

2 didelių šaukštų pomidorų pastos

500 ml „Guinness“ alaus

300 ml jautienos sultinio

2 didelių šauktų cukraus

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas:

Pirmiausia
imkitės įdaro. Suberkite miltus į didelį indą. Įberkite druskos ir
juodųjų pipirų. Išvoliokite miltuose jautieną, kol mėsa pasidengs plonu
miltų sluoksniu.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant nedidelės
ugnies. Sumaišykite jį su alyvuogių aliejumi. Apkepkite mėsą, svogūnus
ir morkas (kepkite kelias minutes). Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą,
supilkite „Vusterio“ padažą, alų ir suberkite cukrų. Leiskite padažui
užvirti, tada sumažinkite ugnį ir ant nedidelės ugnies padažą kepkite
apie 2 valandas. Padažas turi būti tirštas, o mėsa suminkštėti. Leiskite
mėsai ir padažui atvėsti.

Iš nurodytų ingredientų paruoškite
tešlą. Pirštais maišykite miltus, sviestą, vandenį ir druską. Stenkitės
darbuotis greitai, kad sviestas neištirptų. Jei masė bus per sausa,
sušlapinkite keliais papildomais šalto vandens šaukštais. Tešla turi
pastovėti nuo 15 iki 30 min. kambario temperatūroje. Palaukę
iškočiokite, tešlos storis turi siekti apie 5 mm. Supjaustykite tešlą į
plonas juosteles ir išklokite kepimo indo dugną. Sudėkite atvėsusį
įdarą. Viršų uždenkite likusiomis tešlos juostelėmis (tarpelių
nepalikite). Pyrago viršų ištepkite plaktu kiaušiniu.

Kepkite pyragą orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *